Method Putkisto Huippuliikkuja | Method Putkisto Instituutti
Method PutkistoAmmattikoulutusFinnmotion
Method Putkisto huippuliikkuja

Method Putkisto Huippuliikkuja

Selkärangan hallintaan.

"Parasta mitä olen koskaan kehittänyt!" -Marja Putkisto

Vapauta ja vakauta selkärankasi ja opi hallitsemaan sen liikkeet 
- olet taitava liikkuja ja voit hyvin!

Marja Putkiston kehittämä kokonaisvaltainen ja uudenlainen tapa harjoittaa kehoa sen huippusuoritukseen.

Method Putkisto 3D Huippuliikkujan tavoitteena on saavuttaa oman kehon liikkumisen laadullinen optimi ja estetiikka.

Ohjelma opettaa korjaamaan, tukemaan ja hallitsemaan selkärangan liikkeitä. Se harjoittaa keskikehon ydintuesta vahvan ja dynaamisen kaikkien fyysisten suoritusten perustaksi ja tueksi. Tällöin kehon painopiste pysyy kohti kehon keskuslinjaa kaikissa liikkumisen asennoissa.

Ohjelma lisää luottamustamme omaan kehoon ja kykyämme ammentaa voimaa ja tietoa omasta kehosta luovasti.

Ohjelman pohjana ovat Method Putkisto –harjoitteet ja siitä edelleen kehitetyt tarkat selkärangan hermotusta lisäävät harjoitteet. 3D tarkoittaa tapaa, jolla MP Huippuliikkuja -ajatusmalli siirretään oman kehon kautta lajiin tai liikkeeseen ja saa aikaan yleensä odotettua suuremman (senso-motorinen) kehityksen.

Method Putkisto 3D Huippuliikkuja –ohjelmassa systemaattisesti hiotaan minkä vain liikkeen (myös lajin tai urheilumuodon) sisällä tarvittavaa lihasten aktivointijärjestystä ja kineettisiä jatkumoita, ts. niitä tekijöitä, joista hallittu ja tasapainoinen kehonhallinnan kokonaisuus syntyy.

Helsingin Jokereiden liigajoukkue otti keväällä 2012 harjoitusohjelmaansa Method Putkisto Huippuliikkuja -ohjelman.

Method Putkisto Huippuliikkuja -erikoisohjelmaa suositellaan 2 kuukauden ohjelmana:

Sopii kaikille ja kaikenikäisille. Suosittelemme erityisesti selän ja selkärangan vahvistamiseen ja kuntouttamiseen. Erinomainen sinulle, joka olet kiinnostunut liikkeen lainalaisuuksista sekä halukas kehittymään löytämällä kehosi mahdollisuudet.

Method Putkisto 3D Huippuliikkujasta sanottua

Kysyimme asiakkailtamme kokemuksia Method Putkisto Huippuliikkujasta.

Miten kuvaat Method Putkisto Huippuliikkuja -menetelmää?

Liikkeen maailma on monimutkainen. Method Putkisto yksinkertaistaa liikkeen ymmärtämisen; sen lähtökohdan, muodon, suunnan ja intensiteetin. MP Huippuliikkuja -systeemiä voisi kuvata kehon voimia suuntaavaksi harjoitteluksi, jolloin keho on kuin jousipyssy ja yllättävän vahva kun voima suuntautuu oikein (voimantuottoa oikeisiin suuntiin, liike ei siis "valu"). Opit tuottamaan liikettä, joka on kaikki suhteessa selkärangan hallintaan.

Miltä harjoittelu tuntuu?

Harjoittelu on energisoivaa, ei siis uuvuttavaa. Se stimuloi kehoa ja mieltä ja innostaa ylittämään omat rajansa. Voiman tuotto on kevyttä - ilman kipuja ja särkyjä.

Mitä Method Putkisto tarjoaa nykytavalle harjoitella?

Menetelmä kyseenalaistaa nykytavan harjoituttaa kehoa: Liikkuvatko ihmiset (siis mitä liikettä ihminen "liikkuessaan tuottaa") ja missä asennossa liike tehdään/tapahtuu!

Mikä minulle on ollut tärkeintä Method Putkistossa?

Menetelmä antaa työkalut siihen, miten voin itse lisätä kehontuntemustani ja miten ja mistä haen vastauksia harjoitteluni optimoinniksi.

Kenelle suosittelet Method Putkisto -systeemiä?

Suosittelen sitä kaikille liikkeestä kiinnostuneille ja uutta lähestymistapaa hakeville ja kaikille, jotka kyseenalaistavat omaa optimiinsa ja tietävät, että kehossa on enemmän potentiaalia.

Kirja & dvd

Osta verkkokaupastamme.

Method Putkisto Huippuliikkuja -ohjaajakoulutus

Method Putkisto Instituutti kouluttaa Method Putkisto Huippuliikkuja -ohjaajia. Lue lisää

Method Putkisto Kävelyn taito

Method Putkisto - kehonhallinnan kokonaisvaltaisen konseptin vahvistuminen.

Kävely kuuluu elämän perusvalmiuksiin, kuten hengitys. On upea katsoa hyvin liikkuvaa ja joustavasti kävelevää ihmistä! Method Putkisto Kävelyn taito ohjaajat tarjoavat sinulle ohjausta - luovasti, taidolla, progressiivisesti.

Method Putkisto Kävelyklinikan perusta

Tekniikkana kävelystä löytyy perusta kaikille liikuntalajeille. Method Putkiston mukaan kävelyn taito mittaa nykyihmisen kehonhallinnan valmiudet käytännössä. MP -oppien siirtäminen saleilta osaksi normaalia elämää on osa työtämme:

Liikkumisen taidon perusteet puuttuvat monilta tietokoneen kanssa työskenteleviltä ihmisiltä. Sama pätee jopa urheilijoihin – urheilun harjoituttaminen ei välttämättä kehitä liikkeellisiä perusvalmiuksia.

Kävely on turvallista ja oikein suoritettuna tehokas koko kehon harjoittelumuoto. Se tuottaa yhtä hyvät tulokset kuin hölkkä, mutta vähemmillä riskeillä. Method Putkisto -tunneilla sauvoja käytetään apuvälineinä, joilla kevennetään niveliin kohdistuvaa rasitetta ja lisätään selkärangan kiertoliikettä ja energianpolttoa.

Method Putkisto ohjaa kehonhallinnan ja liikkumisen perusteet. Ohjaamme sinut oikeaan tekniikkaan - ja mittaamme tuloksia liikkumisen estetiikasta. Olemme keskittyneet biomekaniikan lisäksi fysiologiaan ja tarkentaneet kuinka/ja mitä voimme saavuttaa – kävelemällä oikein! Tulokset ovat mitattavia.

Miten MP Kävelyn taito eroaa Nordic Walking -sauvakävelystä?

Method Putkisto Kävelyn taito -ohjauskonsepti on kokonaisuutena laajempi kuin Nordic Walking ja linjassa muun Method Putkisto -tarjonnan kanssa. Se on yksi harjoitusmuoto ja luonteva osa progressiivisesti etenevää ja varioitua MP-tarjontaa. Myös MP Kävelyn taito -ohjaaja ohjaa kehonhallinnan perusteita MP-menetelmää käyttäen. Nordic Walking-sauvoja käytetään harjoittelussa, joskin MP:ssä korostetaan niitä pienvälineinä liikkeenhallintaan. Niiden käyttö ei siis ole itse tarkoitus vaan tavoitteena on päästää niistä irti ja olla vapaita liikkumaan!

Taustaa

Tarjoamme Method Putkisto MP Kävelyn taito -tunteja kaikille Method Putkisto -käyttäjille tapana harjoituttaa liikkumisen perusteita ja keskikehon toiminnallisuutta MP-tuntien rinnalla normaaliviikkotunteina ja kurssimuodossa. Tekniikkana kävelystä löytyy perusta kaikille liikuntalajeille. Method Putkiston mukaan kävelyn taito mittaa nykyihmisen kehonhallinnan valmiudet käytännössä. Method Putkisto Kävelyn taito -ohjelma avaa ja kokoaa Method Putkisto -konseptia.

Method Putkisto Kävelyn taito -klinikoita tarjoavat koulutetut Method Putkisto -ohjaajat, kts hae ohjaaja.

Method Putkisto Kävelyn taito -ohjaajakoulutus

Method Putkisto Instituutti kouluttaa Method Putkisto Kävelyn taito -ohjaajia. Lue lisää

Method Putkisto Juoksun taito

Juoksun taito kuuluu elämän perusvalmiuksiin, kuten kävely tai hengitys. Juoksu kuvaa liikkumisen vapautta ja kykyä liikkua paikasta toiseen – omin voimin!

Liikkumisen taidon perusteet puuttuvat monilta tietokoneen kanssa työskenteleviltä ihmisiltä. Sama pätee jopa urheilijoihin – lajiharjoittelu ei välttämättä kehitä liikkeellisiä perusvalmiuksia.

Juoksu on oikein suoritettuna tehokas koko kehon harjoittelumuoto. 

Method Putkisto Juoksun taito -koulutus

Method Putkisto Instituutti järjestää Method Putkisto Juoksun taito -koulutuksia.
Kysy lisää:
sähköpostitse: toimisto@methodputkisto.com
puh. 050 575 4776