MP Ohjaajakoulutus | Method Putkisto Instituutti
Method PutkistoAmmattikoulutusFinnmotion
AMMATIKSI KEHON-
HALLINNAN OHJAUS
LÖYDÄ LIIKKUMISEN VAPAUS

Kehonhallinnan kokenein koulu Suomessa, opiskele Method Putkisto -ohjaajaksi!

Opiskele ammatti, jossa voit hyvin.

Method Putkisto on Marja Putkiston kehittämä suomalainen, kansainvälisesti tunnettu, korkeatasoinen kehon ja mielen harjoittelumuoto. Menetelmän luovuus ja tulokset kiehtovat. Metodi tehoaa, toimii ja vaikuttaa monipuolisesti ihmisen hyvinvointiin. 

Method Putkiston ohjelmiimme sisältyvät syvävenyttely, syvähengitys, syväjumppa, pilates, laitepilates, kasvoklinikka, palautuminen, ryhtikoulu, kävelyn tekniikka, liikeanalyysi ja liikkeen rakentamisen tekniikka huippuliikkujille sekä useita erityisaiheeseen liittyviä kursseja.

Method Putkisto Original,  MP Pilates, MP 3D Kasvoklinikka, Body Up, MP Huippuliikkuja, MP Kevytohjelma  MP Kävelyn taito. 

Method Putkisto Instituutti on Suomen johtava kehonhallinnan ja hyvinvoinnin palvelu. Koulumme on tarjonnut koulutuksen yli 1400:lle ja tukenut näin kehonhallinnan taitoa Suomessa.

Method Putkisto -koulutus on laadun merkki, vahva, tunnettu brändi auttaa asiakkaiden hankkimisessa ja luo ammattimaisen vaikutelman. Oman yritystoiminnan perustaminen on helpompaa valmiin Method Putkisto konseptin perusteella. Method Putkisto ohjaajat muodostavat vireän työyhteisön, johon on hyvä kuulua, hyödyllistä toimia ja kehittää itseään. 

INSTITUUTTI-intro from Method Putkisto on Vimeo.

Method Putkisto -koulutus on enemmän kuin vain harjoitteiden opettelua 

Method Putkisto -ohjaajaopinnoissa keskitymme ohittamattomiin perusasioihin. Joskus ne yllättävät opiskelijan yksinkertaisuudellaan. Niiden varaan opitaan rakentamaan liikejatkumoita, jotka vaikuttavat toiminnallisuuteemme monella tasolla.

"Method Putkisto konseptina on yksinkertaisessa nerokkuudessaan loogisen kaunis." - Elina Heinisuo

Tervetuloa opiskelemaan Method Putkisto Instituuttiin, matkalle kohti elämän kestävää ryhtiä ja liikkumisen vapautta!

Method Putkisto Instituutti on Suomen johtava kehonhallinnan osaaja

Olemme Suomen kokenein ja johtava kehonhallintaan erikoistunut koulu ja palveluntuottaja. Ydinosaamistamme on ohjaajakoulutus ja siihen liittyvä yrittäjätoiminta. Kehitämme intohimolla kehonhallinnan palvelua ja tavoitteenamme on tarjota kaikille suomalaisille tie elämän kestävään liikkumisen vapauteen.

Method Putkisto ohjaajakoulutus on jatkuvasti kehittyvä, eri lajien muodostama kokonaisuus. Korkealaatuiset oppimateriaalit, ainutlaatuinen käytännössä tehokkaaksi todettu opetusmenetelmä ja koulutuksen tuki. Osaamme jakaa tietoa ja opettaa taitoa.

Panostamme vahvasti opiskelijoidemme menestyvään urakehitykseen. Parhaimmillaan yrittäjyys rakentuu samaa tahtia koulutuksen kanssa ja on hyvässä vauhdissa kun koulutus päättyy. Koulutamme  systemaattisesti ohjaajistamme menestyviä yrittäjiä. Painotamme koulutuksessa tekijöitä, jotka luovat urasta pitkäaikaisen ja liiketoiminnasta terveen ja hyvinvoivan. 

Method Putkisto -ohjaajakoulutusopinnot

Method Putkisto -ohjaajakoulutus muodostuu lähipäivistä, omasta harjoittelusta, ohjaajien tuntien seuraamisesta ja avustamisesta, kirjallisista tehtävistä sekä käytännön ohjaustyön näytöstä.

Opetusmenetelmä: Opit ohjaamaan progressiivisesti ainutlaatuisen opetusmenetelmän avulla, aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden pohjalta. Koulutuksessa käydään läpi asiakaslähtökohtien analyysi, yksilöohjaus, ryhmät ja myös erikoisryhmien tarpeet.

Fysiologinen teoria: Saat vahvan tietopohjan Method Putkisto -menetelmien periaatteisiin ja harjoiterepertuaareihin. Opit käytännönläheisesti anatomian, biomekaniikan ja fysiologian lainalaisuuksia ja niiden soveltamista harjoitteluun.

Käytännön harjoittelu: Oman kehon harjoittelun lisäksi sovellat teoriaa käytäntöön henkilökohtaisessa ohjauksessa. Koulutukseen kuuluu myös koulutettujen ohjaajien tuntien observointi ja avustaminen.

Menestyvän liiketoiminnan kehittäminen: Saat kattavan tietopaketin siitä, miten voit muuttaa koulutuksesi rahallisesti kannattavaksi työksi. Koulutuksessa käydään läpi ohjaajapalvelun rakentaminen, asiakaspalvelu, Method Putkisto -brändin hyödyntäminen ja liiketoiminnan rakentaminen.

Pääkouluttajana toimii metodin kehittäjä Marja Putkisto ja alan johtavat suomalaiset ja kansainväliset ammattilaiset. Koulutukseen sisältyy mahdollisuus omaan harjoitteluun Marjan kursseilla. Saat koulutuksen aikana henkilökohtaista tutorointia ja kannustajiasi ovat Method Putkisto -ohjaajat läpi Suomen. Lisätietoa kouluttajista.

Koulutusta järjestetään Kisakallion Urheiluopistolla Lohjalla, Vanajanlinnassa Hämeenlinnassa, Oulussa/Hailuodossa sekä Lontoossa. Pääset myös tutustumaan Method Putkisto Studioihimme eripuolille Suomea. 

Hae nyt koulutuksiin ja hanki itsellesi ammatti, jossa voit hyvin!


Tiedustelut, haku, ilmoittautuminen

1. Tapaa Marja tai opintoneuvojamme

Tutkitaan yhdessä mitä ohjaajaura voi sinulle tarjota, mitä taitoja koulutus ja ura sinulle/sinussa kehittää? Minkälaisia tulonlähdemahdollisuuksia ammatti avaa? Mitä kaikki tämä voisi merkitä sinun elämällesi?

Tapaa koulutustiimi: seuraavan tapaamisen aika & paikka vahvistetaan pian.

Tapaamisessa pääset keskustelemaan kouluttajiemme kanssa, ja pohtimaan, mitä Method Putkisto -ohjaajuus voisi Sinulle tarjota. 

Tilaisuus on avoin kaikille. Maksuton. 

Ilmoittautumiset: toimisto@methodputkisto.com

Koe opetus ja laji Marjan yleisökursseilla:

Kurssin jälkeen voit jäädä kahville Marjan kanssa. Huom. kurssihinta hyvitetään koulutukseen ilmoittautuessasi. Varaa koulutus Method Putkisto kaupasta tai lähetä viesti toimisto@methodputkisto.com


2. Lisätietoa ja hakulomake 

Lisätietoa, soita Lauralle puh. 050 5622 723, lähetä viesti osoitteeseen koulutus@methodputkisto.com tai täytä hakulomake.

Ohjaajakoulutus ja kurssitarjontaamme 

Kukin koulutusohjelma toimii itsenäisesti.  Yhdessä ne muodostavat loogisen, toisiaan tukevan kokonaisuuden, joka sekä laajentaa että syventää ammattiosaamista. 

PERUSKOULUTUS – kesto n. 1 v - Lue lisää

JATKOKOULUTUS

KURSSIT  – 1-3 pv


Kaksoispätevyydellä saat lentävän lähdön urallesi. Suosittelemme seuraavia:

Lue lisää kaksoispätevyydestä. 


Miksi valita meidät ?

Method Putkisto -bränditutkimus 2014: ''Ammatti, jonka harjoittajat kokevat itsensä virkistyneeksi, vetreäksi, kevyeksi ja ryhdikkääksi jokaisen työpäivän jälkeen''.* 

Urakehitys ja ammatissa menestyminen

Uusia työllistymisnäkymiä

2017 saimme Työsuojelurahaston ja keväällä 2018 Business Finlandin tuen toimintamme kehittämiseen. Uusi kehitys kohdentuu työhyvinvointiin, yritysmarkkinoille ja kansainvälistymiseen. Täällä avautuvien työmahdollisuuksian myötä tarvitaan uusia, erilaisista taustoista tulevia ohjaajia.

Opiskelijoidemme sanoin: 

Miksi ohjaajaksi ?

Yvonne Vauhkonen (kuvassa) on Method Putkisto mestariohjaaja ja -kouluttaja Mikkelistä. Hän on työskennellyt Method Putkisto -ohjaajana 20 vuotta ja kertoo kokemuksestaan.

1. Mikä sinua NYT inspiroi Method Putkisto menetelmien erikoisohjaajana?

Minua inspiroi asiakkaan muutos. Minulla on asiakkaina vieläkin heitä, jotka tulivat aikoinaan ensimmäiselle Method Putkisto -peruskurssilleni. On ollut upeaa nähdä heidän matkansa ja muutoksensa 20 vuoden aikana. 

2. Kannat mukanasi Method Putkisto perintöä. Miten tästä eteenpäin näet asemasi suhteessa nuoriin/tuleviin ohjaajiin?

Olen ensimmäisiä Method Putkisto ja MP Pilates -ohjaajia, joka lähti täysipainoisesti työllistämään itseään tällä. Koen olevani esimerkkinä nuoremmille – tätä työtä voi tehdä useamman vuosikymmenen, saaden siitä toimeentulon ja kyllästymättä työntekoon. Yhä edelleen innostun ja inspiroidun työstäni.

3. Olet usein ollut pioneeri ja myös Suomen ensimmäinen Method Putkisto mestariohjaaja, mitä tämä merkitsi sinulle ja asiakkaillesi?

Päällimmäisenä on kiitollisuus. Minulla on asiakkaita, jotka ovat siirtyneet mukanani 80 -luvulta tähän päivään asti. He ovat kiittäneet minua rohkeudesta - aikoinaan uskalsin lähteä vastavirtaan ja tuntemattomaan, täytenä aerobic villityksen aikana siirryin Method Putkisto -maailmaan. Myös he ovat rohkeita ja ovat antaneet luottamuksensa minulle, kun siirtyivät mukanani. Asiakkaat ovat iloisia, että meiltä Mikkelistä löytyy tällainen!

4. Method Putkisto on nyt matkalla kohti strategista päämäärää ja positioituu suomalaisena menetelmänä. Mitä tämä merkitsee sinulle? Mikä siinä on suomalaista?

Metodi on Marja Putkiston kehittämä, suomalaisen naisen kehittämä. Se on suuri juttu jo itsessään! Maanläheisyys ja rehellisyys. Jollain tavalla vaatimattomuus.

5. Mihin liikuntamaailma on mielestäsi menossa ja mitä meillä yhteisönä on sille antaa?

Näen, että liikuntamaailmassa oltaisiin palaamassa takaisin alkujuurille. Nyt etsitään nopeita pikaratkaisuja. Uusilla asiakkailla ei ole välttämättä samanlaista pitkäjänteisyyttä, kuin ensimmäisillä asiakkaillani. Vanha asiakaskunta luo pohjan minun liiketoiminnalleni. Method Putkiston tulevaisuuden näen positiivisena - erotumme liikunnan tarjonnasta ainutlaatuisella opetusmenetelmällämme - vaikkakin kilpailu on kovaa. Joudumme kilpailemaan asiakkaiden vapaa-ajasta.

6. Näet, että Method Putkisto yhteisö on alkanut kehittyä ohjaajien valitsemien yhteisten arvojen kautta. Mitä tämä merkitsee sinulle?

Arvot ovat perusta kaikelle ja niiden päälle on hyvä rakentaa. Se myös erottaa meidät muista massaliikuntalajeista.


Ohjaajiemme sanoin: 

 

Suosituksia alan ammattilaisilta

"Method Putkisto -metodi perustuu systemaattisiin, oman kehon ehdoilla eteneviin ja hyvin koulutettujen ohjaajien opastuksella tehtäviin harjoituksiin. Harjoitukset edistävät yksilöllisesti ihmisen mekaanisen ja fysiologisen rakenteen mahdollistamaa liikkumiskykyä muokaten samalla jokaisen omaa rakennetta kohti yksilöllistä ihannetta. Harjoittelu perustuu erityisesti kehon keskeisten syvien kudosten luoman perustan vahvistamiseen ja liikkumiskyvylle olennaisten lihas-, jänne- ja nivelrakenteiden sekä niiden säätelyn kehittämiseen lähinnä toiminnallisesti mielekkäissä asennoissa ja liikkeissä."
Fysioterapian emeritusprofessori Esko Mälkiä
"Käytän Method Putkistoa fysiikkavalmennuksessa päivittäin." 
Jarmo Koivisto, jääkiekko-fysiikkavalmentaja