Method Putkisto -ohjaaja Jonna Backman
Tunne kehosi-voi paremmin

Tuloksellista kehonhallinnan opetusta jo kymmenettä vuotta

Vietät koko elämäsi kehossasi. Kehosi voi rajoittaa elämääsi tai olla paikka, jossa sinulla on hyvä olla. Mieli, miten sen määritteletkin, asuu kehossasi. Kehosi liikuttaa sinua, mutta sen ohjauskeskus on aivoissa, eli mielessä. Keho ja mieli ovat liikkeen kannalta yhtä. Kehonhallintalajit opettavat "kehomieltä", luovat pohjan sille, että olet ja liikut tavalla, joka hoitaa ja rakentaa kehoasi. Kehonhallintalajit ovat liikkumista. Niiden syvin tarkoitus on luoda pohja, josta optimaalinen kehonlinjaus ja -liike siirtyvät kaikkeen olemiseen; tapaasi käyttää kehoa nukkuessasi, ottaessasi askeleen jääkaapille ja harjoittaessasi liikuntalajeja, joista toivottavasti saat iloa. Jokaisen keho on ainutlaatuinen, erilaisilla lähtökohdilla geeniperimän ja elämäntapahtumien kautta rakentunut kokonaisuus. Ihan jokaisessa kehossa on haasteensa, mutta myös suuri käyttämätön potentiaali. Kehonhallinta haastaa lähestymään asioita uudella tavalla.

Polkuni nykyiseen on kulkenut monipuolisen harrastamisen, kilpailemisen, opettamisen, ohjaamisen ja valmentamisen kautta. Aloitin ohjaustyön 25 vuotta sitten aerobic-ohjaajana, ohjaten monenlaisia ryhmäliikuntatunteja. Olen ollut työssä yrityselämässä ja toiminut neljä vuotta liikunnan- ja terveystiedon opettajana yläasteella. Toimin kymmenettä vuotta päätoimisena yrittäjänä kehonhallintamenetelmien parissa.

Ylläolevien lisäksi olen hankkinut monenlaisia muitakin ohjaajapätevyyksiä. Jatkuva täydennyskoulutus ja opiskelu on luonnollinen osa työtäni.

Vahvuuksiin työssäni koen laaja-alaisen näkökulman liikkumiseen, kyvyn erottaa ja jakaa olennainen tieto asiakkaalle, tarkkuuden liikkeen analysoinnissa sekä kyvyn tukea asiakasta oppimisprosessissa. Tervetuloa mukaan antoisalle matkalle kehoosi. Minä olen opas, sinä matkantekijä:)

Kunniamaininta: 

"Ammattiylpeyttä Jonnalla voi totisesti olla. Hän on taitava ja ihastuttava ohjaaja"
-Marja Putkisto

Menetelmät

Method Putkisto- oppi omasta kehosta

"Yksi järkevimmistä ja tehokkaimmista menetelmistä, jonka avulla voit muuttaa kehoasi- ja jopa koko elämääsi." (Newby Hands, Kauneus ja terveys -toimituksen päällikkö, Harper`s Bazaar UK). 

Method Putkisto on suomalaisen Marja Putkiston 30 vuotta sitten luoma ja edelleen kehittämä kehonhallintemenetelmä. Menetelmä on valittu yhdeksi Suomen kansainvälisistä menestystuotteista. 

Method Putkisto lähestyy ihmiskehon mahdollisuuksia, oman kehon optimia biomekaniikan ja mielen kautta. Työskentelet mielen kautta "sisältä ulospäin" kolmiulotteisesti, joka muuttaa lihasmuistia neurologisesti. 

Keskeinen ajatus on dynaamisen syvävenyttelyn avulla pidentää kehon kireät lihakset, vahvistaa syvät ryhtiä ylläpitävät lihakset ja aktivoida hermostoa rentouttava palleahengitys, jolloin keho vapautuu takaisin sen neutraaliin asentoon tuoden liikkumiseen vapauden. 

Method Putkiston vaikutus on silminnähtävä, keho todella muuttuu. Menetelmä toimii.

"Marja Putkisto on tehnyt suunnattoman arvokkaan elämäntyön luodessaan liikkeenhallinnan perusteiden ohjaamiseen toimivan menetelmän". Professori Esko Mälkiä

Method Putkisto Pilates

Pilates on pitkälle hiottu voimakkaasti keskikehoa vahvistava kehonhallintatekniikka. Menetelmän ydin on 1900-luvun alussa Joseph Pilateksen kehittämä Klassinen repertuaari. Menetelmää opetetaan kuuden elementin kautta, joita ovat keskittyminen, hengitys, keskustan käyttö, tarkkuus, hallinta ja virtaavuus. Vasta, kun kaikki elementit tulevat esiin harjoittelussa on kyse pilateksesta. Method Putkisto Pilates tuo opetukseen syvyyttä antavan opetusmenetelmän sekä nykyihmisen tarpeisiin suunnatut valmistavat liikeet.

Spiraalistabilaatio

SPS on tsekkiläisen ortopedin Richard Smisekin yli 30-vuotisen tutkimustyön tuloksena kehitetty kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Menetelmä perustuu kehoa kiertävien spiraalilihasketjujen vahvistamiseen ja pystysuuntaisten vertikaaliketjujen rentouttamiseen. Istuessa ja usein myös liikuntaa harrastaessamme käytämme vertikaaliketjuja. Tasapaino lihasketjujen välilllä on edellytys terveeseen ja hyvinvoivaan selkärankaan, jonka takia tarvitsemme SPS harjoitteita.

Menetelmä soveltuu kaikille kehon tasapainottamiseen, selkäongelmien ennaltaehkäisyyn sekä selkäsairauksista toipuville. Hyvin haasteellisissa tapauksissa suosittelen aloittamaan manuaaliterapian SPS-menetelmän taitavan lääkärin tai fysioterapeutin vastaanotolla, josta voi siirtyä harjoitustunneille. 

Method Putkisto Kasvokoulu

Koe mitä tapahtuu, kun pää linjataan optimiasentoonsa, kasvojen lihaksistoa rentoutetaan, aktivoidaan ja vahvistetaan. Iho kirkastuu, silmät virkistyvät, turhia nesteitä lähtee liikkeelle, kasvot näyttävät kiinteämmiltä ja ilmaisukyky paranee. Hyvä olo tuntuu koko kehossa.

Footbic

Footbic on uusi suomalainen jalkaterän kuntoutukseen kehitetty harjoitusmenetelmä. Nykyihminen liikkuu enimmäkseen kengät jalassa tasaisella alustalla, jonka seurauksena jalkaterän kunto ja askellus ovat usein puutteellista. Footbicillä voidaan hoitaa jalkaterän vaivojen kuten plantaarifaskiitin madaltununeen jalkaholvin ja liikavarpaiden lisäksi polvi-, lonkka-, selkä- ja jopa niskanalueen vaivoja, koska keho toimii kinesteettisenä ketjuna. Miten pääsen alkuun

Voit aloittaa harjoittelun milloin vain. Jos menetelmät ovat sinulle uusia, aloittamiseen on kolme vaihtoehtoa, jonka jälkeen voit jatkaa viikkotunneilla. 

  1. Starttipaketti 90min yksityistunti + neljä harjoituskertaa vapaavalintaisilla viikkotunneilla. Loistava tapa päästä kehonhallinnan maailmaan. Opetus tapahtuu yksityistunnilla juuri sinun lähtökohtiisi sopien. Voit aloittaa harjoitustunneilla tai yksityistunnilla, järjestyksen päätät itse. Hinta 145 €.
  2. 90min yksityistunti. Tämä sopii sinulle, jos tiedät mitä menetelmää haluaisit oppia. Keskitymme siihen yksityistunnilla. Yksityistunti 90min/90 €.
  3. Starttikurssi ryhmässä. Spiraalistabilaatio ja Method Putkisto&Method Putkisto Pilates Starttikursseja järjestetään säännöllisesti.

Kaikissa Starttitavoissa saat tietoa liikkumisen ja kehonhallinnan perusteista, sekä harjoittelun kannalta oleellisista anatomisista rakenteista. Tutkimme asioita teoriassa sekä käytännön harjoitteiden kautta. 

Mikä menetelmä sopii minulle?

Huomasit ehkä menetelmien kuvauksissa yhteneväisyyksiä. Jokainen menetelmä tähtää samaan asiaan, terveeseen ja hyvinvoivaan kehoon hieman eri keinoin. Menetelmät ovat kuitenkin niin uniikkeja, ettei niitä voi yhdistää yhdeksi lajiksi. Jokaisella keholla on omat tarpeensa, jotka vaihtuvat myös elämäntilanteen mukaan. Joku menetelmistä on yleensä sillä hetkellä palkitsevin. Opetan jokaista menetelmää pienryhmässä, jossa saat henkilökohtaista opastusta. Toisaalta menetelmät tukevat loistavasti toisiaan ja optimi olisi harjoittaa niitä kaikkia. Kaikkiin menetelmiin sisälle pääseminen vie aikaa, kehonhallinnan oppiminen on elämänmittainen, mielenkiintoinen, haastava, mutta palkitseva prosessi. 

Menetelmien harjoittelussa liikuntaa aiemmin harrastamaton ja kilpaurheilija työskentelevät rinta-rinnan. Jokainen työskentelee omista lähtökohdistaan käsin, optimiaan kohti.

Method Putkisto rentouttaa eniten hermostoa, joten se sopii kiireiselle, stressaantuneelle ja toipilaalle. Osana menetelmää käytetään musiikkia.

Mikäli niveltyyppisi on yliliikkuva, on parasta aloittaa SPS tai Pilates menetelmällä.

Pilates on menetelmistä fyysisesti haastavin. Liian kireät lihakset saattavat estää tehokkaan harjoittelun, jolloin on hyvä aloittaa muista menetelmistä.

THE TIMES – lehti listasi Method Putkiston 10 parhaan hyvinvointia edistävän ohjelman joukkoon. Method Putkisto sijoittui kärkeen kehon vahvistamisessa, virheasentojen ja vartalon ongelmakohtien ratkaisemisessa. (The Times, Saturday 5 January 2013)

Viikkotunnit ja kurssit

Footbic kurssit


Hinta 75eur 

Kurssi sisältää 90min opetuksen sekä henkilökohtaisen Footbic harjoituspaketin sisältäen Footbic pallot, varvaskuminauhan sekä kotiharjoitteluvihon.

Lue lisää Footbicistä kohdasta "menetelmät"

Kasvot-kehon kruunu kurssi

Toisinaan kasvojen olemus voi olla nuupahtanut, vaikka harjoittaisit ahkerasti muuta kehoa. Method Putkisto Kasvokouluharjoitteet ovat lempeä ja tehokas, veitsetön tapa kohottaa kasvoja.

Lue lisää Kasvokoulusta kohdasta "menetelmät"

Viikkotuntitarjonnan näet tuntikalenterista (sivun oikea ylälaita).


Miten voin maksaa

Viikkotunneilla on käytössä 6 viikon kausimaksu 

6x90min harjoittelua: 135 €

6x75min harjoittelua: 115€ 

6x60min harjoittelua: 95 €

Tunneille voi osallistua myös kertamaksulla

60min: 23 €
75min: 25 €
90min: 28 €

Kurssit on hinnoiteltu erikseen. 

Yksityistunti 60min: 60 €

Duotunti 60min/hlö: 50€ 

Ryhmätunti 60min/150€ + kilometrikorvaus

Maksu suoritetaan ensimmäisen tunnin yhteydessä korttimaksuna. Maksuvälineenä käyvät yleisimpien maksukortttien lisäksi myös SmartumPay-, ePassiEdenred sekä Eazybreak

Kaikki hinnat sisältävät ALV:n (10%).

"Mitattavat ja silminnähtävät tulokset vartalossa ovat Method Putkiston paras mainos"

Yhteystiedot

Jonna Bäckman

Sähköposti: jonna.benita@gmail.com

Gsm: +358 (0) 40 411 2763 

www.methodputkisto.com/ohjaaja/jonnabackman

Puhelimeni on useimmiten suljettu opetustilanteissa, joten tavoitat minut silloin parhaiten viestein.

Toimitilat

Kaikissa tuntipaikoissa on reilusti maksutonta pysäköintitilaa. Hyvällä, lämpimällä säällä harjoittelemme usein osan tunnista ulkona.

Siri Adi Studio sijaitsee järven rannalla luonnon rauhassa.
Koivikkotie 6, 02880 Veikkola

Rödskogan koulu, tunnelmallinen sali sijaitsee keskellä maalaisromanttista maisemaa.
Snettansintie 41 , 02940 Espoo

Pikkalan sali sijaitsee Siuntion Pikkalassa, Kaapelitehtaan vanhassa liikerakennuksessa metsän ympäröimänä. Kirkkonummen keskustasta ajomatka on noin 5 minuuttia. Kauniilla säällä saatat nähdä meren.

Kaapelitie 68, 02490 Siuntio

Tienviitassa lukee: PIKKALA, Kaapelitie (Prysmian, Nordic Aluminium). Kirkkonummen suunnasta tultaessa ensin on Båtvikin risteys - jatka eteenpäin, SIUNTIO, seuraava risteys vasemmalle PIKKALA).

Asiakasohje ja tietosuojaseloste

Tuntien varaaminen ja maksaminen:

Varaathan paikkasi ajanvarausjärjestelmän kautta, jossa näkyy tarjolla olevat viikkotunnit ja kurssit (kalenteri sivun oikeassa ylälaidassa). Poikkeuksena Starttipaketti ja yksityistunnit. Käytössä on noin kuusi viikkoa kestävä tarkalleen määritelty ajanjakso, jolle osallistuminen kausimaksulla oikeuttaa kuuteen käyntikertaan viikkotunneilla. Uudet asiakkaat voivat aloittaa harjoittelun kesken kauden ja maksavat vain jäljellä olevista viikoista. Suosittelen harjoittelemaan ainakin kerran viikossa, mutta tarvittaessa voit käyttää kuusi käyntikertaa vaikka kolmen viikon sisällä. Suosittelen olemaan luova ja sisällyttämään kaikkia menetelmiä harjoitusohjelmaasi.

Mikäli varaamasi tuntiyhdistelmien kesto ei sovi minuutilleen mihinkään kausimaksuvaihtoehtoon, käytetään yleisiä pyöristyssääntöjä, 15min extra-aika on "ilmaista", 30 minuutista pyöristys tapahtuu seuraavaan tuntiin.

Mikäli haluat harjoitella enemmän, kuin maksamasi kauden tuntien verran sinulla on mahdollisuus ostaa extratunteja. Hinnat: 60min/15eur, 75min/17,50 eur ja 90min/20eur. Voit ostaa tunteja kauden päälle yksi kerrallaan kauden alussa tai aikana niin paljon, kuin haluat. Hinnoittelu ja keho kannustaa extraamaan:) 

Ennen kuluvan kauden päättymistä julkaistaan uuden kauden tarjonta ja varausmahdollisuus alkaa. Tarjonta on jokaisella kaudella hieman erilainen. 

Startti- ja teemakurssit ovat omia kokonaisuuksia, niitä ei voi sisällyttää kausimaksuun tai extratunteihin.

Mikäli et pysty osallistumaan kaudelle voit osallistua tunneille kertamaksulla, joille on oma hinnastonsa.

Kaikki maksut suoritetaan paikan päällä korttimaksuina, kausi ensimmäisenä osallistumispäivänä kokonaisuudessaan. Jos maksat osan muilla maksuvälineillä esim Smartumeilla, tuo setelit mukaasi ja maksa erotus korttimaksuna. 

Korvaaminen ja peruutusehdot:

Toisinaan asiat eivät mene suunnitellusti ja osallistuminen jo varatuille tunneille estyy.

 Asiakkaalla on mahdollisuus muuttaa varattuja viikkotunteja varausjärjestelmän kautta tarpeidensa mukaan. Muutoksia voi tehdä vapaasti kello 12 asti tuntia koskevana päivänä. Tämän jälkeen varaus lukittuu ja tunti katsotaan käytetyksi. Tälllöin peruutus on tehtävä erikseen emaililla tai tekstiviestillä, jotta asiakasta ei odoteta tunnille turhaan. Korvausoikeus säilyy myös uuden jakson ensimmäisellä viikolla, mikäli osallistuu uudelle kaudelle. Tämän jälkeen käyttämättömät tunnit nollautuvat.

Kursseille ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksen voi tehdä 48 tuntia ennen kurssin alkua maksutta. Tämän jälkeen maksu peritään kokonaisuudessaan, poikkeuksena peruutus lääkärintodistuksella, jolloin kurssimaksua vastaan voi käydä viikkotunneilla.

Vähimmäisosallistujamäärä tunneille ja kursseille on kolme.

Mikäli yritys ei pysty tarjoamaan kaikkia tuntikalenterissa olevia tunteja esim sairauspoissaolon takia, pyritään saman kauden aikana järjestämään saman verran korvaavia tunteja. 

Tunneille osallistumalla asiakas hyväksyy ylläolevat käytänteet. Käytänteiden tarkoituksena on luoda selvät toimintavat <3

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Yrityksen tietosuojaseloste:

Yrityksen palveluiden käyttäminen edellyttää asiakasta täyttämään asiakastietolomakkeen, jossa hän jakaa välttämättömät yhteys- ja henkilötiedot sekä olennaiset asiat terveydentilastaan. Samalla asiakas sitoutuu vastaanottamaan yritykseltä markkinointiviestintää. Mitään asiakkaan tietoja ei jaeta kolmansille osapuolille. Asiakastietolomakkeet säilytetään lukitussa tilassa. Asiakas voi milloin vain pyytää asiakastietolomakkeensa tuhoamista ja pyytää kaiken viestinnän lopettamista.