Merja Pyhälä | Method Putkisto -ohjaaja Merja Pyhälä
LIIKKUMISEN VAPAUS
LÄPI ELÄMÄN

Method Putkisto

Oppi omasta kehosta

Method Putkisto on kehon linjausta ja liikkumisen laatua parantava suomalainen menetelmä, jonka tärkein tavoite on liikkumisen vapaus läpi elämän. MP sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. MP hyödyntää oman kehon painoa, hengitystä ja luonnollisia vastuksia. 

Menetelmän perustana on dynaaminen syvävenyttely, jonka avulla lihakset pidennetään, jotta luut voivat asettua omaan optimiasentoonsa, ns. neutraaliasentoon. Syväjumpalla vahvistetaan ryhtilihakset ylläpitämään tämä neutraaliasento. Lihas- ja hermostotoimintaa kehittämällä lihakset aktivoituvat oikeassa järjestyksessä, ja näin keho on tuettu vaativissakin liikuntasuorituksissa. Harjoittelun myötä keho alkaa korjata itse itseään.

Lisätietoa Method Putkiston kehittäjästä Marja Putkistosta ja MP-menetelmistä:
www.methodputkisto.com

Merja Pyhälä

Lisensoitu Method Putkisto -ohjaaja, MP Individual Trainer, MP Kävelyn Taito -ohjaaja ja MP Body UP -ohjaajaharjoittelija

Method Putkisto on harrastamistani kehonhuollon lajeista kiehtovin, koska se seuraa minua kaikkeen omassa arjessani. Huomaan korjaavani kehoni asentoa lähes jatkuvasti, ja tunnen kuinka lihakseni aktivoituvat oikeassa järjestyksessä missä tahansa liikkeessä mitä päivän aikana teen. Opittuani tuntemaan kehoni olen löytänyt tavan huoltaa kehoani missä vain milloin vain.

Method Putkisto -metodeja ohjaavat Method Putkisto Instituutin kouluttamat ja lisensoimat ohjaajat. Olen valmistunut Method Putkisto -ohjaajaksi elokuussa 2014. Peruskoulutus kestää vuoden. Lisäksi olen kouluttautunut MP Individual Traineriksi ja MP Kävelyn Taito -ohjaajaksi sekä käynyt useita MP Anatomiaa Luovasti -kursseja. Syksyllä 2019 aloitin MP Body UP -ohjaajakoulutuksen. Ylläpidän ammattitaitoani myös osallistumalla kaksi kertaa vuodessa järjestettäville MP-ohjaajien koulutuspäiville. Ohjaajantyön lisäksi toimin MP Instituutin ohjaajakoulutusten koulutusneuvojana.

Kurssit

Ota yhteyttä, niin räätälöidään sinulle tai ryhmällesi
sopiva kokonaisuus.

Pidän yksityistunteja ja erikseen sovittavia ryhmätunteja asiakkaiden tiloissa Helsingissä sekä pientilallamme Hyvinvointikylässä Vihdissä tunnelmallisessa lähes 100 vuotiaassa hirsitalossa. Hyvinvointikylän nurkalta alkavat upeat metsäpolut, joilla pääsee nauttimaan luonnonrauhasta, ja joita hyödynnän kursseillani. Järjestän Hyvinvointikylässä MP workshoppeja erikseen ilmoitettavina ajankohtina sekä tilauksesta.

Method Putkisto Teemakurssit Hyvinvointikylässä
SU 26.01.2020 ja SU 02.02.2020

Teemakursseilla opit keinoja oman kehosi huoltamiseen. Näitä voit kurssin jälkeen hyödyntää itsenäisesti. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta Method Putkistosta, mutta kurssit sopivat myös niille joilla kokemusta jo on. Tule mukaan rauhoittumaan, virkistymään ja onnistumaan yhdessä.Teema: Apua niska-hartiavaivoihin
SU 26.01.2020 klo 14:00-17:00


Jumittaako niska? Väsyttääkö? Vaivaako olkapää?

Tule tutkimaan, kokeilemaan, oivaltamaan ja oppimaan, miten suuria ja vaikuttavia muutoksia voit saada kehossasi aikaan yksinkertaisilla harjoitteilla. Paneudumme mm. hartiakaaren asentoon, rintalihasten pidentämiseen, yläselän voiman kehittämiseen sekä tutkimme, millaisia yhteyksiä jalkapohjilla ja lonkankoukistajalla on hartiajumeihin. Kehossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Takaan, että lähdet kurssilta optimaalisemmassa asennossa kuin tulit.

Kurssin hinta: 50 € sisältää ohjauksen sekä pienen taukotarjoilun


Teema: Palaudu hengittäen ja venyttäen
SU 02.02.2020 klo 14:00-17:00

Stressaako? Ahdistaako talven pimeys? Romahtaako ryhti?

Palautuminen on nykyisessä hektisessä arkipyörityksessä tai rankkojen treenien jälkeen äärimmäisen tärkeää, jotta jaksaa. Tule kokemaan, miltä tuntuu kun kehossa on tilaa hengittää ja aineenvaihdunta lähtee liikkeelle. Hengittämällä luomme myös lisätehoa venyttelyyn. Tuntemalla ja tunnistamalla pääset lähemmäs oman kehosi optimiasentoa ja saat eväitä itsenäiseen harjoitteluun.

Kurssin hinta: 50 € sisältää ohjauksen sekä pienen taukotarjoilun


Lisätietoja kursseista https://www.facebook.com/events/2441475376178798/ 
tai ottamalla yhteyttä merja.k.pyhala@gmail.com.Yhteystiedot

Merja Pyhälä
merja.k.pyhala@gmail.com
puh. 0400 679 724