Method Putkisto | Method Putkisto Studio Klaukkala
METHOD PUTKISTO

METHOD PUTKISTO ORIGINAL

- tavoitteena hyvä ryhti ja liikkumisen vapaus! 

Kansainvälisen maineen saavuttanut suomalainen kehonhallinnan menetelmä.

"Method Putkisto on yksi järkevimmistä ja tehokkaimmista menetelmistä, jonka avulla voit muuttaa kehoasi - ja jopa koko elämääsi." Newby Hands, Harper's Bazaar (UK)

Method Putkisto tukee ihmisen ryhtiä, toiminnallisuutta ja hyvinvointia syvältä ja kokonaisvaltaisesti

’’Methd Putkiston tavoitteena on kehon kokonaisvaltainen tasapaino ja pyrkii toki vahvuuteen mutta yhtälailla herkkyyteen. Se harjoittaa liikkeen tukemista keskivartaloon sitä vahvistaen, mutta samalla asento- ja liiketuntoaistimusta kehittäen ja virittäen. Se lähestyy ihmiskehon mahdollisuuksia tutustumalla oman kehon rakenteisiin ja perusliikkeiden kautta; niiden joiden ylläpito mahdollistaa liikuntakykymme – elämämme loppuun asti. ’’ Marja Putkisto

MP on tullut suosituksi vartalon mallia ja muotoa vahvasti muokkaavana harjoitteluna

Method Putkisto on oppi omasta kehosta, joka tarjoaa työkalut itsenäiseen kehonhuoltoon – yksinkertaisesti syventämällä oman kehon tuntemusta.

Sen kehitti - oman kehon ja käytännön kautta - Marja Putkisto.

Se on tullut tunnetuksi hyvistä tuloksistaan ja tuhansien käyttäjien suositusten kautta.

Method Putkisto on vahvasti vartalon muotoa ja mallia parantava metodi;tulokset on mitattavissa ja nähtävissä. Menetelmä lisää liikkuvuutta ja notkeutta ja keskikehonvoimaa, mutta sen lisäksi toimii monella muulla tasolla – kehoa tasapainottaen.

Ytimenä Method Putkisto Dynaaminen syvävenyttely

Method Putkiston perusajatuksena on pidentää tarkasti kehon lyhyet ja kireät lihakset, jolloin keho vapautuu takaisin sen neutraaliasentoon.

MP arvostaa luonnollista liikettä, joka saavutetaan oman kehon painoa, hengitystä ja luonnollisia vastuksia hyväksikäyttäen. Menetelmä tarjoaa työkalut itsenäiseen kehon linjausta korjaavaan harjotteluun.

Se lähestyy ihmiskehon mahdollisuuksia liikkeen perusteiden - biomekaniikan, fysiologian ja mielen - kautta.

’’Näistä mieli on se, jonka kautta voimme vaikuttaa kehoomme vahvimmin’’, sanoo Marja.

MP haastaa uuteen luovaan ajatteluun, mielen kautta ’sisältä ulospäin’ tapahtuvaan kolmiulotteiseen työskentelyyn. Se muuttaa lihasmuistia (neurologinen muutos).

Method Putkistosta sanottua

"Method Putkisto – yltää yli pilateksen" H&Q
"Laadukas Method Putkisto kehon- ja liikkeenhallinnan systeemi nuorentaa. Suosittelemme menetelmää kaikille oopperalaulajista golfpelaajiin. Menetelmä tekee ihmeitä jännittyneille, epätasapainoisille ja jäykille kehoille. Method Putkiston tehokkuus toimii niin ulkoisesti kuin sisäisestikin." The Times 15.1.2014.
Professori Esko Mälkiä toteaa seuraavasti: ”Method Putkisto -metodi perustuu systemaattisiin, oman kehon ehdoilla eteneviin ja hyvin koulutettujen ohjaajien opastuksella tehtäviin harjoituksiin. Harjoitukset edistävät yksilöllisesti ihmisen mekaanisen ja fysiologisen rakenteen mahdollistamaa liikkumiskykyä muokaten samalla jokaisen omaa rakennetta kohti yksilöllistä ihannetta. Harjoittelu perustuu erityisesti kehon keskeisten syvien kudosten luoman perustan vahvistamiseen ja liikkumiskyvylle olennaisten lihas-, jänne- ja nivelrakenteiden sekä niiden säätelyn kehittämiseen toiminnallisesti mielekkäissä asennoissa ja liikkeissä.’’

Suurin Method Putkisto voima piilee kuitenkin sen kokonaiselämyksessä!

Metodi uusiutuu ja sitä hiotaan jatkuvasti. Metodi toimii ja siksi se on jo suosittu kalssikko.

Vuodesta 2012 huippu-urheiluvalmennus on käyttänyt menetelmää urheilijoiden kehonhuollon ja vammojen ehkäisyyn (Jokerit, Olarin voimistelijoiden edustusjoukkue OVO Team.)

`Käytän MP - menetelmää päivittäin `- Jarmo Koivisto, Jokerit, Fysiikkavalmentaja
”Marja Putkisto on tehnyt suunnattoman arvokkaan elämäntyön luodessaan liikkeenhallinnan perusteiden ohjaamiseen toimivan menetelmän’’. Professori Mälkiä

©Copyright Method Putkisto Finland