Lajit | Method Putkisto Studio

Lajit

Method Putkisto Original
- suomalainen kehonhuolto menetelmä

Methdo Putkisto Original - Dynaaminen Syvävenyttelytekniikka on vartalon muotoa ja mallia parantava metodi; tulokset ovat mitattavissa ja nähtävissä. Harjoittelulla pyritään yhtäaikaa herkkyyteen ja vahvuuteen. Tavoitteena on tasapainoinen keho joka on vapaa liikkumaan läpi elämän. Tulokset näkyvät parempana ryhtinä, ketteryytenä sekä liikkumisen estetiikkana. Method Putkisto on tapa ajatella kehonhuoltoa elämän perustana.

Syvävenytys - kohdennetuilla, tarkoilla venytyksillä pidennetään jännittyneet, lyhyet lihakset kunnes keho vapautuu sen optimiasentoon. Venytykset kohdentuvat eri kudoksiin ja niiden dynamiikkaa varioidaan. Opit oman kehon hallintaa ja tasapainoa; huoltamaan niveliä ja rentoutumaan. Harjoittelu rentouttaa ja alat tuntea ja tunnistaa kehoa – tästä alkaa motorinen kehitys ja tasapainon kehittyminen.

Method Putkisto Syvähengitys -harjoitteilla parannetaan pallean kimmovoimaa ja nostetaan rintakehä sen oikeaan ripustukseen.

Method Putkisto Syväjumppa -harjoitteilla vahvistetaan ryhtiä ylläpitäviä lihaksia hyväksikäyttäen oman kehon painoa, hengitystä ja luonnollisia vastuksia.

Method Putkistosta sanottua

"Laadukas Method Putkisto kehon- ja liikkeenhallinnan systeemi nuorentaa. Suosittelemme menetelmää kaikille oopperalaulajista golfpelaajiin. Menetelmä tekee ihmeitä jännittyneille, epätasapainoisille ja jäykille kehoille. Method Putkiston tehokkuus toimii niin ulkoisesti kuin sisäisestikin." The Times 15.1.2014.

Method Putkisto Pilates
- istuu suomalaiseen keskivartaloon

Method Putkisto PILATES (= MP Pilates) -menetelmä on kehonhallintatekniikka, joka opettaa käyttäjälleen tarkkaa koordinaatiota ja kehon hallintaa. Harjoittelu pitää selän vahvana; sen avulla saat voimaa, kestävyyttä, vahvan ja tasapainoisen vartalon sekä notkean, pitkälinjaisen ja notken lihaksiston.

Vaikutukset tunnistat lyhyessä ajassa ja keho vahvistuu sitä mukaan, kun harjoittelun tekniikka paranee. Tunneilla opit suorittamaan liikkeet puhtaasti ja samalla oman kehosi harjoittaminen siirtyy uudelle tasolle.

Tunnit rakentuvat Joseph Pilateksen kehittämä Klassisen repertuaarin perustalle. Harjoittelua progressoidaan yksilökohtaisesti. Harjoittelun tekee erilaiseksi opetusmetodi: hienosäädetty ja yksilöllinen opetus.


Method Putkisto Kävelyn taito
- kun kävelystä tulee huippua!

Kävelystä löytyy perusta kaikille liikuntalajeille. Kävely on turvallista ja oikein suoritettuna tehokas koko kehon harjoittelumuoto. Se tuottaa yhtä hyvät tulokset kuin hölkkä, mutta vähemmillä riskeillä.

Kävely kuuluu elämän perusvalmiuksiin, kuten hengitys. Kävelystä tulee taito silloin kun sitä käytetään kehonhallinnan kokonaisvaltaiseen vahvistamiseen. Näillä tunneilla rakennamme kävelyn taidosta joustavaa ja voit siirtää MP opit osaksi normaalia elämää. Tunneilla sauvoja käytetään apuvälineinä, joilla kevennetään niveliin kohdistuvaa rasitetta ja lisätään selkärangan kiertoliikettä ja energianpolttoa - joskin niiden käyttö ei siis ole itse tarkoitus vaan tavoitteena on päästää niistä irti ja olla vapaita liikkumaan!

Harjoittelulla hiomme oikeaa tekniikkaa ja vaikutukset näkyvat monella tasolla.

Method Putkisto Kevytohjelma
- kiinteytykseen, nesteiden poistoon ja virkistymiseen.

Method Putkisto Kevytohjelma - detox - palautumisen ihme!

Palauttaa kehon palautumismekanismin, virkistää rasittuneen kehon sekä poistaa turvotuksia, virkistää ja rentouttaa. Vasta kun palaudut hyvin - voidaan puhua hyvinvoinnista.
 

Tällä harjoittelutunnilla koet miten kevyt voi olla tehokkampaa, kuin voimalla tehty. Suurin osa harjoittelusta tapahtuu lattialla. Opit harjoittelutekniikan, joka tehostaa aineenvaihduntaa, kiinteyttää (lihastonus), vähentää selluliittia, vauhdittaa imunestekiertoa, vähentää tulehduksia, poistaa väsymystä ja uupumusta, virkistää ja rauhoittaa sekä näkyy kirkastuneesta ihonväristä.

Tunnilla yhdistämme hengityksen muutamaan yksinkertaiseen lattialiikkeeseen tavalla, joka käynnistää kehon palautusmekanismin. Tämä harjoittelu on nopea ja kevyt tapa parantaa oloa kiireen keskellä.

Kevytohjelma on todellinen "pika lift" virkistymiseen matkan jälkeen tai juhlatilaisuuteen valmistautuessa.

Erinomainen kuntoutukseen ja urheilusuorituksesta palautumiseen.

Koe, kuinka keho voi paremmin - hetkessä! 

Method Putkisto Body Up - ryhdin ja mielen kohottava!

Body Up tunneilla kohotetaan ryhti kannatukseen elämyksellisellä tavalla.

Harjottelu etenee kuuden tason kautta- Look UP, Mind UP, Line UP, Pull UP, Double UP ja Fire UP & Dance. Kehon syvienlihasten aktivaatioketjun kautta jokainen jäsen, nivel ja jänne alkavat toimia yhdessä parantaen niin mielen kuin kehon ketteryyttä ja tasapainoa.

Body Up parantaa kykyä liikkua kaikissa elämän tilanteissa; arjen askareissa, työssä kuin treenatessa.

Liikket ovat yksinkertaisia, mutta hämmästyttävän tehokkaita. Osan liikkeistä voi siirtää arkeen joka päivä toistettavaksi rutiineiksi.

”Mieli kulkee pitkin selkärankaa ja asenne muuttaa asennon - mitä siis kannattaa ajatella.”