Marja Putkisto

Marja Putkisto on Method Putkiston kehittäjä ja MP Instituutin perustaja, tuottaja sekä kansainvälinen kouluttaja.

Marja on julkaissut metodeistaan kaikkiaan 10 kirjaa ja työskennellyt 30 vuotta kehonhallinnan kokopäiväisenä ammattilaisena. Marja toimii myös konsulttina ja luennoitsijana yrityksissä ja ammattikoulutuksessa. Hän tutkii ja kehittää edelleen aktiivisesti menetelmiään, joita opetetaan MP Instituutissa.

Method Putkisto

"Yksi järkevimmistä ja tehokkaimmista menetelmistä, jonka avulla voit muuttaa kehoasi - ja jopa koko elämääsi."
Newby Hands, Kauneus- ja terveys -toimituksen päällikkö, Harper's Bazaar (UK)

Method Putkisto on kehonhallintatekniikka ja oppi omasta kehosta, jonka tavoitteena on oman kehon tasapaino, oman kehon tuntemus ja liikkumisen vapaus. Tulokset voi mitata vahvasta ja toiminnallisesta keskivartalosta sekä taidosta itse korjata kehon syväänkin juurtuneita virheasentoja. Method Putkisto opettaa liikkumisen perusteet.

Method Putkiston perusajatuksena on pidentää tarkasti kehon lyhyet ja kireät lihakset, jolloin keho vapautuu takaisin sen neutraaliasentoon. Neutraaliasennon hallinta on kaikkien onnistuneiden fyysisten suoritusten perusta.

MP Syvävenytys - pidennetään kireät ja lyhyet lihakset
MP Syvähengitys - palauttaa pallean kimmovoiman
MP Syväjumppaharjoitteilla - rakennetaan vahva keskivartalo

Method Putkisto -harjoittelu opettaa sinulle ydinasioita, joiden avulla voit itsenäisesti saavuttaa oman kehosi optimaalisen terveyden, liikkumiskyvyn ja hyvinvoinnin - liikkumisen vapauden.

"Method Putkisto-metodi perustuu systemaattisiin oman kehon ehdoilla eteneviin ja hyvin koulutettujen ohjaajien opastuksella tehtäviin harjoituksiin. Harjoitukset edistävät yksilöllisesti ihmisen mekaanisen ja fysiologisen rakenteen mahdollistamaa liikkumiskykyä muokaten samalla jokaisen omaa rakennetta kohti yksilöllistä ihannetta. Harjoittelu perustuu erityisesti kehon keskeisten syvien kudosten luoman perustan vahvistamiseen ja liikkumiskyvylle olannaisten lihas-, jänne- ja nivelrakenteiden sekä niiden säätelyn kehittämiseen lähinnä toiminnallisesti mielekkäissä asennoissa ja liikkeissä."
Professori Esko Mälkiä

Method Putkisto Pilates

Method Putkisto PILATES (= MP Pilates) -menetelmä on pitkälle hiottu kehonhallintatekniikka, joka opettaa käyttäjälleen tarkkaa koordinaatiota ja kehon hallintaa. Sen avulla saat voimaa, kestävyyttä, vahvan keskivartalon sekä notkean ja pitkälinjaisen lihaksiston.

PILATEKSEN ydin on 1900-luvun alussa Joseph Pilateksen kehittämä Klassinen repertuaari. Pilates on nykyään kaikkialla maailmassa nopeasti leviävä ja suosittu voimistelumenetelmä.

METHOD PUTKISTO PILATES on pilateksesta edelleen kehitetty ja hiottu metodil. Menetelmää kehitettäessä on mietitty tarkkaan, kuinka ihminen voi nykyään parhaiten hyötyä Pilateksen ajatusmallista.

Method Putkisto Pilateksessa opit todellisen ytimen Joseph Pilateksen menetelmästä. Opit suorittamaan liikkeet puhtaasti ja samalla oman kehosi harjoittaminen siirtyy uudelle tasolle.

Harjoittelun tekee sinulle erilaiseksi opetusmetodi: Rakennamme klassisen repertuaarin pitkälle hiottuina progressioina, liikejatkumoina. Hienosäädetty ja yksilöllinen opetus tapahtuu aina pienryhmissä, joissa usein toimii ohjaajia ja ohjaajaharjoittelijoita myös avustajina.

Pilates Laitetyöskentely

Pilateslaitteisiin kuuluvat:

Cadillac 
Reformer
Wunda Chair
Spine Corrector
Ladder Barrel
Ped-A-Pul sekä skolioosilauta ja tasapainolautoja

Kokeneen MP Pilates -ohjaajan opastamana laitteet jousivastuksineen tarjoavat yksilöllisen ja tehokkaan tavan harjoittaa kehoasi kokonaisvaltaisesti.

Tarvittaessa jouset myös helpottavat liikkeiden suorittamista, ja siten harjoittelu soveltuu erinomaisesti mm. myös leikkauksista toipuville, kuntoutujille ja raskaana oleville yhtä lailla kuin huippu-urheilijoille ja tanssijoille. Työskentely on progressiivista ja taitavien ohjaajien opastuksella se takaa sinulle todellisia tuloksia.

Laiteharjoittelun suurimmat hyödyt verrattuna ryhmätyöskentelyyn ovat henkilökohtainen opastus ja kehityksesi tarkka seuranta. MP Pilates -laiteharjoittelun voit aloittaa joko mattotyöskentelynä ryhmässä tai suoraan laitteilla.